Recept

Sommarlov för barnen & deras önskedessert!

Barnens sommarlov har nu börjat!! HURRA!!!! Ikväll har vi varit på skolavslutning i Köpings kyrka med Joline & Max och som vanligt fick dom åka cadillac! :-P Det är sååå fint tycker jag när man fortfarande kan njuta av ”Den blomstertid nu kommer” och höra barnen sjunga och vara nervösa på allt dom övat! Dom va sååå fina allihopa!

Det är lite speciellt med avslutningar i kyrkan, och som jag även förstått på andra föräldrar vars barns skolor inte längre ”avslutar” i kyrkan alls utan enbart i klassrummen! Jag tycker det är synd för på nåt sätt blir det större verklighet på att skolan är slut och sommarlovet börjar! Eller så är jag bara gammalmodig av mig! ;-) Men fint är det…

Vi får se vad vi ska förgylla morgondagen med, årets första sommarlovs-dag och allt!!

Nu ska får ni barnens önskade dessert som dom fick välja helt själva! Chokladpudding med jordgubbar och grädde! Det hör inte till vanligheten att det serveras efterrätter hemma hos oss, kanske två, tre gånger om året men skolavslutning är ju ett ypperligt tillfälle att utnyttja tycker jag! Receptet kommer från Per Morberg, vilket jag har lagat flera gånger innan, supergott!!

4 port
Det här behöver du:
8 dl mjölk (standardmjölk)
1 dl råsocker (jag använde strösocker)
1 dl maizenamjöl
2 äggulor
0,5 dl kakao
1 msk vaniljsocker

GÖR SÅHÄR :
Blanda samtliga ingredienser i en kastrull. Värm alltsammans tills det börjar sjuda, rör hela tiden. När smeten tjocknar dra av från plattan och häll upp i portionsskålar, låt svalna något innan du ställer in i kylen. Ca 1½ – 2 timmar bör den stå så kallt så den stelnar ordentligt.

Chokladpudding, jordgubbar och grädde avnjutes bäst i solnedgång på en altan…
Barnen tycker det är kul och blir extra tjusigt när jag ”piffar” något till dom.  Så citronmelissen jag lyckas få att växa så det knakar kom väl till pass och så lite ”flygande socker”!  😉

Mums!

Nu sover dom sött och jag ska nog snart göra desamma!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Send this to a friend