Recept

Enkel fiskgratäng med fransk senap

Fiskgratäng är godast i sin allra enklaste form, tycker jag. Torskfilé, smaksatt crème fraiche och lite riven ost över är allt jag behöver. (Ha, det rimmade!)

I förra veckan var Clara – min systerdotter – hemma hos oss och åt middag. Då lagade jag den här gratängen medan jag mutade ungarna med kex. (Hur ska man annars få mat på bordet med två barn i hasorna?)

Vid middagsbordet satt ungarna mest och skrattade åt varandra, medan vi vuxna åt av fiskgratängen och suckade över alla gröna ärter som vi (okej, Daniel) skulle behöva städa upp från golvet.

Vi åt fiskgratängen med mathavre, men jag tror att det skulle bli ännu godare med ett fluffigt potatismos till.

Fiskgratäng med fransk senap (6 port.)

800 g torskfilé
4 dl crème fraiche
2-3 msk dijonsenap
1/2 dl hackad färsk persilja
Salt, peppar
En näve riven ost

Sätt ugnen på 200°. Lägg fisken i en ugnsfast form. Blanda crème fraiche, senap och persilja. Smaka av med salt och peppar. Bred såsen över fisken och strö riven ost över. Gratinera mitt i ugnen i 20 min eller tills fisken är fast och vit.

Enkel fiskgratäng med fransk senap

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Send this to a friend