Recept

Hosta och äppelkaka

Vet ni, det är faktiskt lite synd om mig just nu. Jag har varit sjuk i exakt fyra veckor idag och det blir inte roligare med tiden. Varje gång jag tycker att jag börjar friskna till så vänder det. Jag gissar att det är ungefär 4 st förkylningar som byter av varandra. Men nu (peppar, peppar) tror jag att det faktiskt börjat vända på riktigt. För en gångs skull har jag tillåtit mig att stanna hemma från jobbet och kurera mig. Jag känner mig lite piggare men har en förskräcklig hosta så fort jag öppnar munnen. En sådan där som tar andan ur en rejält. Så då är det svårt att undervisa och allt det där. Ja, ni fattar. Hur som helst. Det är höst på riktigt nu. Äpplen, plommon och glada löv i drivor. Jag kan trösta mig själv med att bjuda på ett recept på äppelkaka som Lina hade bakat i helgen. Nej, den är inte så snygg men ack, så god!

Linas äppelkaka
2-3 äpplen
2,5 dl vetemjöl
2,5 dl socker
1 tsk bakpulver
100 gram smör
1 ägg

Skala och lägg äpplena i en smord form. Blanda mjöl, socker och bakpulver. Smält smöret. Rör ihop allt och bred smeten över äpplena. Grädda i 200 grader c:a 30-40 minuter i den nedre delen av ugnen. Servera med ett hav av vaniljsås.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Send this to a friend