Recept

Pannacotta med vanilj & mjölkchoklad

Tycker ni om pannacotta? Kan säga att jag har nu blivit omvänd efter att tidigare inte tyckt om pannacotta överhuvudtaget. Då har jag dock bara ätit det ute på restaurang eller blivit serverad på nån buffé eller så men eftersom smaken aldrig har tilltalat mig så har jag heller inte gett mig i kast med att laga det själv!

Men nu har jag gjort det och jag är omvänd, för fy bubblans va gott de va och inte alls likt något jag smakat i pannacotta-väg tidigare! Jag använde mig utav gelésocker och det är rena rama barnleken att sno ihop en god dessert, går på nolltid och riktigt kul att experimentera med smaker!

Jag gjorde igår en basic vaniljpannacotta där jag tog hälften av smeten och rörde ner mjölkchoklad i, detta hällde jag upp i små portionsglas, ja eller det är ju IKEA´s värmeljusglas då, ;-) men dom funkar alldeles perfekt till detta för man ska inte ta för mycket, det är ju en aning sött också! Med en nykokt björnbärssylt och färska bär blir det en härlig sötsyrlig, len och helt underbar dessert!

4 port
Det här behöver du : 
4 dl grädde
1 dl gelésocker
1 vaniljstång
40 gram mjölkchoklad

GÖR SÅHÄR : 
Blanda grädde, gelésocker och vaniljstång i en kastrull. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna, allt ska med i kastrullen. Vispa ihop allting och låt koka upp. Stäng av plattan och låt koka bara ½ minut. Häll upp pannacotta till hälften i portstionsglasen. Bryt ned chokladen i resten av blandningen och rör tills den smält, häll sedan detta i glasen på den vita pannacottan. Ställ i kylskåpet och låt stelna minst 3 timmar. Servera med björnbärssylt och färska bär!


Det är väldigt enkelt att göra pannacotta med gelésocker, tar knappt nån tid alls och du kan passa på att göra olika smaksättningar när du ändå är igång!


Här har vi vanilj och mjölkchoklad ihop. Galet gott, men ganska sött förstås så man behöver inte så mycket! ;-)


Björnbärssylten kokade jag ihop under tiden pannacottan stelnade i kylen.


Blanda i lite andra skogsbär också såsom lingon, hallon och blåbär.


Servera och njuuuut! :-P


Hemmagjord pannacotta, inte alls i närheten av de jag ätit ute på restaurang eller så, detta var mycket godare!


Små hjärtan i vit choklad…


Och stooora saftiga björnbär!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Send this to a friend