Recept

Solsken I burk

Alla gamla recept finns att hämta här men det är ändå vissa som jag själv tycker är så vansinnigt goda och därför väljer jag att lägga upp dom även här på den nya sidan. En sida som jag förövrigt börjar tycka om mer och mer. Jag är en väldigt ombytlig människa och mår inte bra om jag inte för förnya mig med jämna mellanrum. Ibland dröjer det innan jag får för mig att ordna ett byte men ibland kan det skifta fort och då gäller det att hänga med. Jag vet inte riktigt varför jag är på det viset men jag gissar att vi alleman har små egenheter för oss som man egentligen inte behöver ha någon psykologisk förklaring till. Man är som är är när man inte blev som man skulle.

Sidan är fortfarande under uppbyggnad så skulle det vara så att ni finner något som inte känns riktigt rätt tveka då inte att hojta till så ska jag kolla om det är något som jag själv finner knas och därför ändrar det eller om det får vara kvar eftersom det är så som jag själv vill ha det. Det ska kännas bra för så många som möjligt.

Blodapelsinmarmelad

Solsken I burk

1 kg blodapelsiner
2 citroner
1,2 kg strösocker

Skala bort det yttersta skalet, var noga med att inte få med det vita (då blir det beskt), från både apelsiner och citroner.  Strimla skalet fint och ställ det åt sidan.
Skär frukterna i stora bitar och lägg dom i en kastrull och slå på 1,5 liter vatten. Låt det koka upp och låt det sjuda under lock i ca 1 timme. Sila av frukten i en skål, tryck ur all saft ur frukterna.

Häll tillbaka saften i en ren kastrull, lägg i det strimlade skalet och koka återigen upp . Sänk värmen och låt det sjuda i 20-25 minuter, tills skalet är mjukt. Rör ner sockret och värm försiktigt tills det har lösts upp. Koka, och låt det koka i 25-30 minuter. Ställ åt sidan och låt det svalna, 20 minuter. Häll sedan upp i rena och torra burkar. Låt marmeladen stå svalt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Send this to a friend